Sıcaklık Kontrol Cihazlarının Önemi

Sıcaklık Kontrol Cihazlarının Önemi...


            2009 yılında geliştirilme işlemleri tamamlanmış olan sıcaklık kontrol cihazları tüm dünya ile aynı anda Türkiye'de satışa girmiştir. Bu ürünler kendi algoritmaları içerisinde, PID kontrol özellikleri geliştirilmiş olan ürünlerdir. sıcaklık kontrol cihazları bir çok panonun montaj ebadına uygun, röle, anolog, haberleşme tarzında birden fazla çıkış tipine sahip, endüstride kullanılmakta olan, çok fazla sensörün tipi ile direkt olarak ön ayarlı, çok dayanıklı ve kullanıcını dostu olan cihazlardır.

Ürünlerinizi, Makinelerinizi Korur 


            Sıcaklık değerlerinin gereğinden fazla olması, makinelerin arızalanması, ürünlerin bozulması gibi olumsuzluklara sebep olarak, üretim içerisinde istenmeyen durumların ortaya çıkmasına ve aşırı enerji sarfiyatına neden olmaktadır. Endüstri alanında kullanılmakta olan bu sıcaklık kontrol cihazları, uygulamanın gerektirmiş olduğu ideal sıcaklığı sabit tutarak, verimin artmasını sağlamaktadır. Makinelerinizin ısıdan zarar görmemesi, tam verimle çalışması, enerjiyi fazla harcamaması ve uzun ömürlü olması için sıcaklık kontrol cihazları kullanmanız gerekmektedir. Isı kontrol cihazı sayesinde, çiylenme noktasının sıcaklığı, su buharının kısmi basıncı, donma noktasının sıcaklığı, ıslak termometrenin sıcaklığı, karışım oranı, spesifik entalpi gibi pek çok konuda ölçüm yaparak, sıcaklığı sabit tutmak mümkün olacaktır. Bu şekilde hem makineleriniz korunacak, hem de maddi yönden zarar edilmeyecektir.

Ekmek Fırınlarından Bilgisayarlara


            Ekmek fırınları, boyama makineleri gibi endüstriyel ürünlerde ısı ve performans eş anlamlıdır. Bu tarz işletmelerde istenen hedeflere set derecesinin belirli zamanlarda, periyodik ve düzgün olarak gitmesi gerekir. Zaman fonksiyonları ayarlanabilen ısı kontrol cihazı sayesinde zaman performans parametrelerinin ayarlaması yapılmakta ve bununla birlikte bütün ısıya dair sorunlar ortadan kalkmaktadır. Hedef alıcı durumlarında olan bilgisayar, sürücü, kontaktör tarzındaki cihazlarda ise ısınma yüzünden çoğu kişinin başı, devamlı derde girmektedir. Isı kontrol cihazı içerisinde bilgisayarlara uygun çıkış tipi, kesinlikle bulunmaktadır. Artık gelen ısıya bakarak otomatik olarak azalıp artabilen cihazlar sayesinde, ısı programlarını çıkarma yeteneğine sahip olan pc programlar aracılığı ile makineler ve bilgisayarlar rahat bir soluk alabilmektedir.

Sıcaklığınızı Kontrol Edin


            Endüstri içerisinde herhangi bir sıcaklığın ölçülebilmesini ve kontrol edilebilmesini sağlamakta olan bu faydalı cihazlar, kolay ve basit olan kontrolleri sayesinde ve oransal kontrol formları ile hemen her türlü cihaz üzerinde kullanılabilmektedir. İster kalibrasyon için matematiksel işlemler yapabilen, çok sayıda çıkış tipi bulunan, hız ve elektronik devir sayısını da ölçebilen sayım ısı cihazlarını seçin, ister Pıd kontrol formlu dijital üniversal kontrol cihazlarını seçin, sıcaklığı her daim kontrol altında tutabileceksiniz.

​​​​​​​            Bu akıllı aletler ile, alarm ve set değerleri için üst ve alt limitleri seçebilir, set ve alarm için ayrı ayrı histeresiz ayarlayabilir, mutlak veya bağıl sensör arızası alarmını seçebilir, dahili ayarlı gecikme zaman rölesi ile soğutma fonksiyonunu anında devreye alabilir, sensör arızası durumları ve ısıtma, soğutma fonksiyonları için on-off zaman rölesini out çıkışına alabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

zaman rölesi