zaman rölesi

Röleler, bobinin enerjilenmesi veya enerjisiz hale getirilmesi durumunda ani ve tam hareketleri önleyen bir tür “amortisör” mekanizması mantığı ile çalışırlar. Bu ekleme, röleye harekete geçirme özelliği verir. Ürünlerimizde bobine enerji kesintisi veya verilmesi durumunda hareketi geciktirmek için zaman rölesi sistemleri oluşturmaktayız. Rölelerimiz normalde açık veya kapalı olarak değil, gecikmenin kapanma yönünde veya açılma yönünde çalışıp çalışmadığını da denetlemektedir. Uygun zaman rölesi fiyatı ve ödeme koşulları ile her türlü ihtiyacınız ve çözümleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Normalde Açık, Zamanlı kapalı Röleler
Bu tip röleler, bobin güçsüz olduğunda normal olarak açıktır (enerjisiz). Kontak, röle bobinine güç uygulanmasıyla kapatılır, ancak bu, bobin sadece belirtilen süre boyunca sürekli olarak çalıştırıldıktan sonra geçerlidir. Başka bir deyişle, hareketin yönü (kapanmak veya açmak için) düzenli bir NO kontağı ile aynıdır, fakat kapanma yönünde bir gecikme vardır. Gecikme, bobin enerjilendirme yönünde gerçekleştiği için, bu temas tipi alternatif olarak normalde açık, gecikme olarak bilinir. Zaman gecikmeli röle, endüstriyel kontrol mantık devrelerinde kullanım için çok önemlidir.
Yanıp Sönen Işık Kontrolü (Zaman Açık, Kapalı)
"Zamanlayıcı gecikme röleleri, bir lambaya aralıklı güç göndermek için kontakların sabit frekanslı açık / kapalı bir şekilde yanmasını sağlamak üzere birbiriyle bağlantılı olarak üretmekteyiz.
Motor Otomatik Başlatma Kontrolü
Acil durum jeneratörlerine güç sağlamak için kullanılan motorlar, genellikle ana elektrik gücünün arızalanması durumunda otomatik başlatma sağlayan “otomatik başlatma” kontrolleri ile güçlendirmiş bulunmaktayız. Zaman geciktirme rölelerimiz, motorun düzgün çalışması için  gerekli sıralamaya yardımcı olmaktadır.
Fırın Emniyeti Boşaltma Kontrolü
Bir yanma tipi fırının güvenli bir şekilde yakılmasından önce, hava fanı, potansiyel olarak yanıcı veya patlayıcı buharların fırın bölmesini temizlemek için belirli bir süre boyunca çalıştırılmalıdır. Bir zaman rölesi bu gerekli zaman ile fırın kontrol mantığını sağlamaktadır.
Motor Yumuşak Başlangıç ​​Gecikme Kontrolü
Büyük elektrik motorlarını, durma noktasından tam güçle değiştirerek, daha ​​yumuşak bir başlatma ve daha az ani akım için daha düşük voltaj gücünü değiştirilebilir. Öngörülen bir zaman gecikmesinden sonra tam güç uygulanır.
Konveyör kayışı sekansı gecikmesi
Malzemeyi taşımak için çok sayıda konveyör bandı düzenlendiğinde, konveyör bantları ters sırayla (sonuncu ilk ve sonuncu sonuncu) başlatılmalıdır. Büyük bantların tam hıza ulaşabilmesi için bir süre gerekebilir. Bu nedenle, genellikle, her konveyör üzerinde, bir sonraki konveyör bandı beslenmeden önce, tam kayış hızına ulaşmak için yeterli zamanı vermek üzere düzenlenen bir zaman geciktirme devresi ile güçlendirdiğimiz röleler vardır.
Zaman Rölesi Fiyatları
Bir zaman rölesi fiyatı aralığını özellikle zaman aralığı, çekme gecikmeli veya bırakma gecikmeli özellikleri belirlemektedir. Kontrol girişli bırakma ve çekmede gecikmeli ürünler ile basarken ve bırakırken tetiklemeli, gecikmeli özelliğe sahip ürünler arasında fiyat farkı olsa piyasadaki emsallerine göre daha uygun fiyatlarla firmamızdan satın alabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sıcaklık Kontrol Cihazlarının Önemi